به گزارش آیندگان
۱۷ مارس ۲۰۰۴، «فرانسوا لبرون» و همکارانش در Nature گزارش دادند که منبع های پرتو گاما در مرکز کهکشان ما توسط فضاپیمای «انتگرال» کشف شد.
رصدخانه بینالمللی اخترفیزیکی اشعه گامای انتگرال، درخشش پراکنده پرتوهای گاما را در مرکز کهکشان ما شناسایی کرده می بود و نشان داده می بود که زیاد تر آن توسط ۹۱ منبع جداگانه تشکیل شده است.
حساسیت بالا و دقت ابزارهای انتگرال به آن امکان داد تا این اجرام آسمانی را شناسایی کند. درحالیکه تلسکوپهای دیگر، برای بیشتر از سی سال، چیزی جز مه مرموز و عکس تار از پرتوهای گاما ندیده بودند.
این پرتوهای گاما برای اولینبار در اواسط دهه ۱۹۷۰ توسط آزمایشهایی کشف شدند. در ابتدا، ستارهشناسان بر این باور بودند که این درخشش ناشی از فعل و انفعالات مربوط به اتمهای گازی است که در کهکشان نفوذ میکند.
آخرین مطالب
- شکایت دیزنی و یونیورسال از میدجرنی بهعلت نقض کپیرایت_آیندگان
- برای نگه داری جمعیت نرخ باروری باید به ۲.۱ برسد_آیندگان
- بهترین راه بچه مودب داشتن
- ایندگان – «یک افسر و یک جاسوس» بعد از گذشت ۶ سال امکان نمایش در آمریکا را به دست آورد_آیندگان
- سامسونگ از نمایشگر هدست حقیقت مجازی با روشنایی ۲۰ هزار نیت رونمایی کرد_آیندگان
این نظریه میتوانست ماهیت پراکندگی در انتشار کردن گازها را توضیح دهد، اما با قوت پرتوهای گاما مطابقت نداشت. پرتوهای گامای تولیدشده توسط مکانیسمهای پیشنهادی زیاد ضعیفتر از آنهایی می بود که مشاهده میشد. به این علت این راز برای چندین دهه بیجواب ماند.
در همان روز در سال ۲۰۰۴، دانشمندان «مارس اکسپرس» هم اظهار کردند که عرصههایی از یخهای آبی چند ساله در قطب جنوب مریخ اشکار شدهاند. این مشاهدات توسط ابزار امگا روی فضاپیما بین ۱۸ ژانویه تا ۱۱ فوریه ۲۰۰۳ انجام شد.
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر
منبع