به گزارش آیندگان
همه میدانیم هرچیزی که میخوریم یا مینوشیم، تأثیر قابلتوجهی بر سلامت ما دارد. اکنون دانشمندان در یک مطالعه تازه ربط بین نوشیدن قهوه و افت گمان ابتلا به بیماری پارکینسون را اشکار کردهاند.
تیم بینالمللی محققان این مطالعه، با بازدید دادههای جمعآوریشده از ۱۸۴,۰۲۴ فرد در طی ۱۳ سال، فهمید شدهاند که مصرفکنندگان قهوه در قیاس با افرادی که این نوشیدنی را مصرف نمیکنند، کمتر به پارکینسون مبتلا شدهاند. علاوهبراین، تجزیهوتحلیل زیاد تر صدها نفر از افراد مبتلا به پارکینسون که سطوحی از متابولیتهای اولیه کافئین، پاراکسانتین و تئوفیلین در خون آنها وجود داشته، مشخص می کند که آنها ربط معکوس با خطر ابتلا به پارکینسون داشتهاند.
ربط بین قهوه و بیماری پارکینسون
محققان در مقاله انتشارشده خود میگویند:
«این مطالعه ربط معکوس بین مصرف قهوه کافئیندار با خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را در یکی از بزرگترین گروهها در سراسر جهان با بیشتر از ۲۰ سال پیگیری مشخص می کند.»
آخرین مطالب
به حرف های آنها، ۲۵ درصد از مصرفکنندگان قهوه در قیاس با افرادی که اصلا قهوه نمینوشند، ۴۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به پارکینسون قرار داشتهاند. در بین همه مصرف کنندگان قهوه نیز افت خطر اندازهگیریشده بسته به سرزمین، بین ۵ تا ۶۳ درصد متفاوت است.
بر پایه تحقیقات قبلی، فکر میشود که علت این کار میتواند فعالکردن جریان دوپامین در مغز توسط کافئین حاضر در قهوه باشد. پارکینسون در مغز با افت دوپامین، به علت ازدستدادن سلولهای عصبی اشکار میشود. محققان میگویند:
«قهوه پرمصرفترین نوشیدنی روانگردان در جهان است. افشای تاثییر بیولوژیکی کافئین بر بیماری پارکینسون نهتنها پیامدهای مهم سلامت عمومی را به همراه دارد، بلکه فهمیدن ما از علت این بیماری را افزایش میدهد و استراتژیهای پیشگیرانه بالقوه را تحکیم میکند.»
مطابق آمار حاضر، تنها در ایالاتمتحده، نزدیک به یک میلیون نفر با این بیماری زندگی میکنند که علتلرزش اندامهایی همانند دستها و اختلال در حرکت طبیعی، اعتدال و سفتی اندامها میشود.
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر