راهنمای جامع انتخاب و نگهداری از گیاهان آپارتمانی
در دنیای پرشتاب امروز، بسیاری از ما زمان زیادی را در خانه سپری میکنیم. خانه، مکانی برای آرامش و پناهگاه ماست، جایی که در آن خستگی از تن در میکنیم و به دنبال تجدید قوا هستیم. اما گاهی اوقات این فضا کمی بیروح و سرد به نظر میرسد و حس طراوت و زندگی در آن کم است. گیاهان آپارتمانی راه حلی عالی برای جان بخشیدن به خانه و ایجاد فضایی سرشار از انرژی مثبت هستند. اما فواید آنها فراتر از زیبایی ظاهری است.
در این مقاله از مجله ترند دکور، به بررسی فواید بیشماری که گیاهان آپارتمانی برای سلامتی و روحیه ما دارند خواهیم پرداخت. همچنین راهنمای کاملی برای انتخاب، نگهداری و تکثیر این موجودات دوستداشتنی ارائه خواهیم کرد تا بتوانید با اطمینان خاطر، از زیبایی و طراوت آنها در خانه خود لذت ببرید.
چرا به گیاهان آپارتمانی نیاز داریم؟
خانهی ما پناهگاه ماست، جایی که در آن آرامش میگیریم و خستگی از تن در میکنیم. اما گاهی این فضا کمی بیروح به نظر میرسد و حس طراوت و زندگی در آن کم است. گیاهان آپارتمانی راه حلی عالی برای جان بخشیدن به خانه و ایجاد فضایی سرشار از انرژی مثبت هستند. اما فواید آنها فراتر از زیبایی ظاهری است. گیاهان آپارتمانی تصفیه کنندههای طبیعی هوا بوده و با جذب سموم و تولید اکسیژن، محیطی سالمتر را برایمان رقم میزنند. آنها همچنین میتوانند استرس را کاهش داده و موجب بهبود خلق و خو شوند. پس اگر به دنبال راهی برای ارتقای کیفیت زندگی خود و ایجاد فضایی دلنشینتر در خانه هستید، گیاهان آپارتمانی بهترین دوستان شما خواهند بود.
معرفی انواع گیاهان آپارتمانی
انتخاب گیاه مناسب برای خانه، اولین قدم برای داشتن یک دوست سبز همیشگی است. گیاهان آپارتمانی با توجه به میزان نور مورد نیازشان به سه دسته کلی تقسیم میشوند:
گیاهان با نیاز نوری کم
این دسته از گیاهان برای افرادی که نور طبیعی کمی در خانه دارند، ایدهآل هستند. آنها با نور غیر مستقیم پنجره نیز به خوبی رشد میکنند و نیازی به تابش مستقیم آفتاب ندارند. برخی از محبوبترین گیاهان با نیاز نوری کم عبارتند از:
آخرین مطالب
- بدترین خرید لیورپول تا برگشت، مجدد غیبت کرد!_آیندگان
- خرید تازه استقلال بدون چشم تمرین کرد!(عکس)_آیندگان
- ایندگان – نمایش آثار منتخب جشنواره «سینماحقیقت» در ۴۰ شهر_آیندگان
- چرا تست صدا اولین گام برای ورود به دنیای دوبلاژ است؟
- در این قسمت از مقالات به بررسی دومدل پردازنده کمپانی اینتل و همچنین یک مدل سرور نسل ۱۰ hp پرداخته می شود :
- پوتوس (Pothos): این گیاه زیبا با برگهای قلبی شکل و آویز، به مراقبت زیادی نیاز ندارد و به همین دلیل گزینهای عالی برای افراد مبتدی است.
- سانسوریا (Sansevieria): سانسوریا با برگهای شمشیری شکل و سفت، گیاهی بسیار مقاوم است که با کم آبیاری و نور کم نیز سازگار است.
- زامامی (ZZ Plant): زامامی گیاهی لوکس با برگهای براق و درخشان است. این گیاه به دلیل نیاز بسیار کم به نور و آبیاری، طرفداران زیادی دارد.
- برگ انجیری (Fiddle Leaf Fig): برگ انجیری با برگهای بزرگ و پهن، ظاهری خاص و ابهتآمیز دارد. این گیاه به نور متوسط غیر مستقیم و آبیاری منظم نیاز دارد.
گیاهان با نیاز نوری متوسط
این دسته از گیاهان برای رشد به نور بیشتری نسبت به گیاهان کم نور احتیاج دارند. اما نور مستقیم و شدید آفتاب را نیز تحمل نمیکنند. محل مناسب برای نگهداری این گیاهان نزدیک پنجرههایی است که نور فیلتر شده از طریق پرده یا درختان را دریافت میکنند. برخی از گیاهان محبوب با نیاز نوری متوسط عبارتند از:
- مونسترا (Monstera Deliciosa): مونسترا با برگهای بزرگ و پنجرهدار، گیاهی خاص و پرطرفدار است. این گیاه به نور متوسط غیر مستقیم و آبیاری منظم نیاز دارد.
- فیلودندرون (Philodendron): فیلودندرون با انواع مختلفی از برگها و ساقهها، گیاهی بسیار متنوع است. اکثر گونههای فیلودندرون به نور متوسط و آبیاری متوسط نیاز دارند.
- انواع ساکولنت (Succulent): ساکولنتها گیاهان گوشتی و آبدار هستند که با نور زیاد غیر مستقیم و آبیاری کم رشد میکنند.
- گل بنفشه آفریقایی (African Violet): این گل زیبا با گلهای رنگارنگ به نور متوسط و کمی نیاز دارد.
گیاهان با نیاز نوری زیاد
این دسته از گیاهان برای رشد به نور مستقیم آفتاب به مدت حداقل ۴ تا ۶ ساعت در روز نیاز دارند. اگر پنجرههای جنوبی یا غربی در خانه دارید، میتوانید از این گیاهان زیبا برای شاداب کردن فضای خود استفاده کنید. برخی از گیاهان محبوب با نیاز نوری زیاد عبارتند از:
- کاکتوس (Cactus): کاکتوسها با تنوع ظاهری فوقالعاده، از محبوبترین گیاهان آپارتمانی هستند. آنها به نور مستقیم آفتاب، آبیاری بسیار کم و خاکی با زهکشی بالا نیاز دارند.
- سوکولنت (Succulent): برخی از انواع ساکولنتها به نور مستقیم آفتاب برای حفظ رنگ و شادابی خود نیاز دارند.
- اوکالیپتوس (Eucalyptus): اوکالیپتوس گیاهی معطر با برگهای زیبا است که به نور کامل آفتاب و آبیاری منظم نیاز دارد.
- گل ارکیده (Orchid): ارکیدهها از جمله زیباترین گلهای آپارتمانی هستند که به نور زیاد غیر مستقیم و رطوبت بالا نیاز دارند.
عوامل موثر بر سلامت گیاهان آپارتمانی
عوامل متعددی در سلامت و شادابی گیاهان آپارتمانی نقش دارند که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نور
نور یکی از مهمترین عوامل برای رشد و سلامت گیاهان است. هر گیاه به میزان مشخصی نور نیاز دارد که باید با توجه به نوع آن تامین شود. کمبود نور میتواند منجر به ضعیف شدن گیاه، ریزش برگها و عدم گلدهی شود. نور بیش از حد نیز میتواند باعث سوختگی برگها و پژمردگی گیاه شود.
آبیاری
آبیاری مناسب یکی دیگر از فاکتورهای کلیدی برای حفظ سلامت گیاهان است. هر گیاه با توجه به نوع خاک، نور و دمای محیط، نیاز آبی متفاوتی دارد. به طور کلی، نباید اجازه دهیم خاک گیاه به طور کامل خشک شود و سپس آن را آبیاری کنیم. آبیاری بیش از حد نیز میتواند منجر به پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه شود.
خاک
خاک مناسب باید دارای زهکشی خوب باشد تا آب اضافی به راحتی از آن خارج شود و ریشه گیاه دچار پوسیدگی نشود. همچنین خاک باید از نظر مواد مغذی غنی باشد تا نیازهای غذایی گیاه را تامین کند.
دما و رطوبت
اکثر گیاهان آپارتمانی دمای معمولی منزل (بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتیگراد) را تحمل میکنند. برخی از گیاهان نیز به رطوبت بالا نیاز دارند که میتوان با استفاده از دستگاه بخور یا قرار دادن سینی سنگریزه مرطوب در زیر گلدان، رطوبت محیط را افزایش داد.
کوددهی
گیاهان برای رشد به مواد مغذی نیاز دارند که از طریق خاک و کود تامین میشوند. در فصل رشد (بهار و تابستان) میتوان هر دو هفته یکبار از کود مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده کرد.
عیب یابی مشکلات گیاهان آپارتمانی
اگر با مشکلاتی در گیاهان آپارتمانی خود مواجه هستید، میتوانید با بررسی علل احتمالی، نسبت به رفع آنها اقدام کنید. برخی از مشکلات رایج گیاهان آپارتمانی و راهحلهای آنها عبارتند از:
ریزش برگ
ریزش برگ میتواند به دلیل کمبود آب، نور، رطوبت یا مواد مغذی باشد. همچنین برخی از آفات و بیماریها نیز میتوانند باعث ریزش برگ شوند.
ساقه های لاغر
ساقههای لاغر و ضعیف نشاندهنده کمبود نور یا مواد مغذی است.
لکه های روی برگ
لکههای روی برگ میتوانند به دلیل قارچ، باکتری یا آفات ایجاد شده باشند.
وجود آفت
آفات مختلفی میتوانند به گیاهان آپارتمانی حمله کرده و باعث آسیب به آنها شوند. علائم وجود آفت شامل لکههای روی برگ، تار عنکبوت و حشرات ریز روی گیاه است.
تکثیر گیاهان آپارتمانی
تکثیر گیاهان آپارتمانی راهی عالی برای افزایش تعداد آنها و هدیه دادن به دوستان و آشنایان است. روشهای مختلفی برای تکثیر گیاهان آپارتمانی وجود دارد که از جمله رایجترین آنها میتوان به قلمه زدن ساقه، خوابانیدن ساقه و جدا کردن پاجوش اشاره کرد.
قلمه زدن ساقه
در این روش، قسمتی از ساقه گیاه را جدا کرده و در آب یا خاک ریشهدار میکنند.
خوابانیدن ساقه
در این روش، ساقهای از گیاه را خم کرده و در خاک مرطوب قرار میدهند تا ریشه دار شود و سپس از گیاه مادر جدا میکنند.
جدا کردن پاجوش
برخی از گیاهان آپارتمانی، پاجوشهایی در پای خود تولید میکنند که میتوان آنها را جدا کرده و به عنوان گیاهی جدید پرورش داد.
نتیجه گیری
با گیاهان آپارتمانی، زندگی را به خانه تان هدیه دهید.
گیاهان آپارتمانی موجوداتی زنده هستند که برای شادابی و طراوت به مراقبت و توجه ما نیاز دارند. با کمی عشق و صبر میتوانیم از این دوستان سبز و زیبا در خانه خود لذت ببریم و از فواید بیشماری که برای سلامتی و روحیه ما دارند بهرهمند شویم. انتخاب گیاه مناسب، اولین قدم برای شروع این سفر پرهیجان است. با مطالعه و کسب اطلاعات کافی میتوانید گیاهی را انتخاب کنید که با شرایط منزل شما سازگار باشد و از زیبایی و طراوت آن برای همیشه لذت ببرید.
سوالات متداول
۱. بهترین مکان برای قرار دادن گیاهان آپارتمانی کجاست؟
بهترین مکان برای قرار دادن گیاهان آپارتمانی، جایی است که نور کافی و غیر مستقیم دریافت کنند. پنجرههای جنوبی، غربی و شرقی معمولاً برای این منظور مناسب هستند.
۲. هر چند وقت یکبار باید گیاهان آپارتمانی را آبیاری کرد؟
میزان آبیاری گیاهان آپارتمانی به نوع گیاه، فصل، دما و رطوبت محیط بستگی دارد. به طور کلی، زمانی که خاک گیاه تا عمق دو انگشتی خشک شد، باید آن را آبیاری کرد.
۳. چه نوع خاکی برای گیاهان آپارتمانی مناسب است؟
خاک مناسب برای گیاهان آپارتمانی باید دارای زهکشی خوب باشد و از نظر مواد مغذی غنی باشد.
۴. دمای مناسب برای گیاهان آپارتمانی چقدر است؟
اکثر گیاهان آپارتمانی دمای معمولی منزل (بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتیگراد) را تحمل میکنند.
۵. چگونه میتوان آفات گیاهان آپارتمانی را از بین برد؟
برای از بین بردن آفات گیاهان آپارتمانی میتوانید از روشهای مختلفی مانند سمپاشی، استفاده از صابون و آب یا روغن چریش استفاده کنید.
منبع: مجله ترند دکور ( https://trenddecor.ir/ )