به گزارش آیندگان
محسن فرهادی در او مباحثه با خبرنگار اجتماعی با اشاره به فرا رسیدن عید قربان و ذبح دامها در این ایام اظهار کرد: برای قربانی کردن دام در روز عید سعید قربان و مراسم برگشت حجاج، وزارت بهداشت دستورالعملی را به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ کرده و دستورالعملی نیز توسط سازمان دامپزشکی ابلاغ شده است تا عمل های بهداشتی برای پیشگیری از ابراز بیماریهای منتقله از دامها انجام شود.
او گفت: تیمهای بازرسی ثابت و سیار بهداشت محیط در روز عید سعید قربان به شکل فعال به طور میدانی عمل به نظارت بر مراکز اراعه دامها میکنند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت او گفت: با اهمیت ترین پیشنهاد ما به مردم برای این روز این است که برای نگه داری سلامتی خود تا جایی که امکان پذیر خودشان شخصاً عمل به ذبح دام نکنند و در مراکز مجازی که شهرداری با نظارت سازمان دامپزشکی و کارشناسان بهداشت محیط وزارت بهداشت برقرار کرده عمل به خریداری دام زنده کنند و ذبح دام را نیز با دقت به امکاناتی که در آن مراکز وجود دارد همانجا انجام بدهند.
او همین طور گفت: اگر مردم الزام و تأکیدی بر این نوشته دارند که در مکان فرد دیگر ذبح دام را انجام بدهند حتماً خرید دام زنده را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی انجام بدهند چون به کشتارگاهها و قصابیها ابلاغ و آموزش داده شده که در زمان ذبح دام از دستکش، پیشبند، لباس و عینک محافظ منفعت گیری کنند تا گمان ابتلا به تب کریمه کنگو افت یابد.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به نظارت دقیق کارشناسان وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی بر مراکز اراعه دام و گوشت فرمود: در صورتی که دام از مراکز مجاز اراعه، خریداری شود گمان ابراز بیماریها افت مییابد اما بهتر است مردم حتی در صورت خریداری دام از این مراکز نیز از تماس مستقیم با دام و لاشه دام و امعاء و احشاء آن اجتناب کنند و از لوازم حفاظت فردی در زمان تکهتکه کردن گوشت دام منفعت گیری کنند.
فرهادی اصرار کرد: مردم دقت داشته باشند که بعد از ذبح دام نیز لاشه باید به زمان حداقل ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس مصرف شود. این چنین در زمان طبخ، گوشت باید حتماً به خوبی پخته شود و از فرآوردههای گوشتی که به طور خام و نیم پز می باشند منفعت گیری نشود.
وی با اشاره به نکات بهداشتی در زمان ذبح دام نیز تصریح کرد: دام باید در جایی ذبح شود که در انظار نباشد و خون آن در محیط پخش نشود و دفع فرآوردههای خونی دام یا پسماند آن به شیوه یقین و بهداشتی دفع شود تا امکان آلودگی انسان به خون دامها افت یابد.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در جواب به سؤالی مبنی بر این که همه مراکز اراعه دام تحت پایش مستمر کارشناسان بهداشت محیط قرار دارند؟ او گفت: همه مراکز اراعه دام مشروط به این نوشته، مجاز شناخته خواهد شد که از لحاظ جانمایی، دفع فاضلاب و پسماند و استقرار دام کمترین آلودگی را تشکیل کنند و اراعه مجوز به این مراکز منوط به استقرار دامپزشکان و کارشناسان بهداشت محیط است که دامها را به طور زنده و بعد از ذبح معاینه و بازدید میکنند. به این علت برای پیشگیری از انتقال بیماری از دام به انسان، مردم از خرید دام زنده و یا گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و اراعه خواهد شد، خودداری کنند و دام زنده را از مراکز اراعه مجاز دام زیر نظر سازمان دامپزشکی خریداری کنند.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر