به گزارش آیندگان
دانشمندان در تحقیقات تازه، تأثیر شیرینکننده مصنوعی با نام سوکرالوز بر محیطزیست را نشان دادهاند. سوکرالوز شیرینکنندهای است که در تعداد بسیاری از محصولات غذایی و نوشیدنیهای بدون قند وجود دارد و بدن انسان نیز در تجزیه آن ناتوان است. به حرف های دانشمندان، این ترکیب بهقدری پایدار است که در برابر فرایند تصفیه پساب نیز مقاومت میکند و علتمیشود در آب آشامیدنی و محیطهای آبی نیز وجود داشته باشد.
«تریسی شافر»، دانشمند تحقیقاتی حوزه علوم زیستی دریایی و قسمت علوم خاک، آب و اکوسیستم آزمایشگاه ویتنی در دانشگاه فلوریدا، میگوید:
«نمیتوانیم سوکرالوز را تجزیه کنیم و تعداد بسیاری از میکروارگانیسمها نیز نمی توانند این کار را انجام بدهند؛ چون این مولکولی واقعاً پایدار است و بهراحتی تجزیه نمیشود؛ به این علت سؤالات بسیاری درمورد تأثیر آن بر محیطزیست و این که آیا میتواند بر جوامع میکروبی تأثیر داشته باشد یا خیر، وجود دارد.»
تحقیق درمورد تأثیر شیرینکننده سوکرالوز بر محیطزیست
شافر یکی از نویسندگان تحقیق جدیدی است که مشخص می کند سوکرالوز چطور بر حرکت سیانوباکتریها (باکتریهای فتوسنتزکننده آبزی) و دیاتومها (جلبکهای میکروسکوپی که بیشتر از ۳۰ درصد تشکیل غذای اولیه زنجیره غذایی دریایی را راه اندازی خواهند داد) تأثیر میگذارد.
آخرین مطالب
- تشکر از بازیکن فداکار نساجی در بابل (عکس)_آیندگان
- قدم مهم در درمان بیماریهای عصبی با تبدیل مستقیم پوست به سلولهای عصبی_آیندگان
- تماس از فرانسه با پرز: بیایید آشتی کنیم!_آیندگان
- گوشی تاشو هواوی Pura X با نمایشگر عریض و ۳ سنسور دوربین معارفه شد_آیندگان
- گوگل از هوش مصنوعی برای اراعه پیشنهادهای پزشکی به کاربران خود منفعت گیری میکند_آیندگان
برای انجام این تحقیق، محققان از یک مرکز تشکیل آب شیرین و یک مرکز آب شور، خاک و آب جمعآوری کردند. سپس مثالها را در معرض سطوح مختلفی از سوکرالوز قرار دادند و مقدار فتوسنتز و تنفس میکروبی هر دو نمونه را در زمانهای جداگانه (هر چهار تا شش ساعت در یک روز و هر ۲۴ ساعت در پنج روز) اندازهگیری کردند.
به حرف های آنها، غلظت سیانوباکتریهای حاضر در آب شیرین وقتی که مثالها در معرض سوکرالوز قرار گرفتند، در قیاس با گروه کنترل افزایش یافته می بود. اما غلظت سیانوباکتریهای آب شور با وجود افزایش، بعد از مصرف افت یافت.

«املیا وستمورلند»، محقق مهم این مطالعه، میگوید:
«این گمان وجود دارد که موجودات حاضر در آب شیرین سوکرالوز را با مادهای مغذی، برای مثالً شکری که میتوان از آن بهجای غذا منفعت گیری کرد، نادرست بگیرند.»
این چنین میگوید توانایی سوکرالوز در افزایش و افت جمعیت میکروبی بهطور بالقوه میتواند اکوسیستم متعادل طبیعی را تهدید کند. از دیگر تهدیدهایی که او به آنها اشاره کرد این است که به گمان زیادً جمعیت دیاتومها منقرض شود یا کامل از همهچیز پیشی بگیرد.
بااینحال، محققان میگویند برای فهمیدن کامل سوکرالوز و تأثیر آن بر محیطهای آبی تا این مدت باید تحقیقات بیشتری انجام شود. نتیجه پژوهش حاضر در Environmental Monitoring and Assessment انتشار شده است.
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر