به گزارش آیندگان
«بیل گیتس» اندوخته خودش را روی استارتاپی کالیفرنیایی گذاشته است که معتقد است میتواند با منفعت گیری از کربن دیاکسید و هیدروژن، اسپری غنی و چرب همانند کره درست کند. یقیناً کره فقط اغاز کار است، در ادامه باید چشم به راه تشکیل شیر، بستنی، پنیر و حتی گوشت در این استارتاپ باشیم.
استارتاپ Savor از فرایند ترموشیمیایی برای تشکیل چربی حیوانی منفعت گیری میکند که عاری از ردپای محیطی صنایع لبنی و جانشینهای گیاهی است.
تشکیل کره از کربن دیاکسید و هیدروژن
گیتس در پستی وبلاگی نوشت: «آنها با این حقیقت اغاز کردند که همه چربیها از زنجیرههای مختلفی از اتمهای کربن و هیدروژن ساخته شدهاند. سپس تصمیم گرفتند همان زنجیرههای کربن و هیدروژن را بسازند اما بدون دخالت حیوانات یا گیاهان. محققان Savor درنهایت فرایندی را گسترش دادند که شامل گرفتن کربن دیاکسید از هوا و هیدروژن از آب، گرمکردن و اکسیدکردن آنها برای اغاز فرایند جداسازی اسیدهای چرب و فعالسازی و سپس راه اندازی چربی می بود.»
تعداد بسیاری از ما آمارها را میدانیم. مطابق حرف های سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)، دامداریها مسئول ۱۴.۵ درصد کل انتشار کردن گازهای گلخانهای در جهان می باشند. جانشینهای چربی حیوانی که از روغن نخل منفعت گیری میکنند، نیز جهت جنگلزدایی گسترده و نابودی تنوع زیستی خواهد شد.
آخرین مطالب
اما میدانیم محصولات لبنی چه مقدار خوشمزهاند؛ بعد حمایتمشتاقانه گیتس برای شوقزده شدن مردم درمورد ایده کره تهیهشده از کربن دیاکسید کافی خواهد می بود؟
گیتس نوشت: «ایده رویآوردن به چربیها و روغنهای آزمایشگاهی امکان پذیر ابتدا شگفت به نظر برسد اما پتانسیل آنها برای افت قابلدقت ردپای کربن زیاد زیاد است. با منفعت گیری از فناوریها و فرایندهای اثباتشده، یک قدم به اهداف آبوهوایی خود نزدیکتر میشویم.»

کره این شرکت بهراحتی تشکیل میشود و مقیاسپذیر است اما متقاعدکردن مردم برای معاوضه کره و دیگر محصولات لبنی با غذاهای تجربی، هم چنان چالش خواهد می بود.
گیتس معتقد است، حمایتاو باید زیاد تر از گفتگو باشد. وی مینویسد: «چالش بزرگ ما پایین آوردن قیمت است تا محصولاتی همانند این مقرونبهصرفه شوند و به همان قیمت چربی حیوانی یا کمتر برسند. Savor در اینجا شانس خوبی برای پیروزی دارد؛ چون مرحله های کلیدی فرایند تشکیل چربی آنها در صنایع دیگر کار میکند.»
او افزود: «این فرایند هیچ گاز گلخانهای آزاد نمیکند و از زمین کشاورزی و کمتر از یکهزارم آب مورد منفعت گیری در کشاورزی سنتی، منفعت گیری میکند اما مهمتر از همه این است که طعم زیاد خوبی دارد؛ همانند کره واقعی.»
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر