به گزارش آیندگان
به گزارش گروه اجتماعی ، محمدرضا ظفرقندی در بیست و یکمین همایش سالیانه انجمن علمی داروسازان ایران که در هتل المپیک تهران برگزار شد، با اصرار بر اهمیت دقت به نظام دارو، نظام ژنریک، قیمت گذاری، نوسازی صنایع و تعامل بیمه ها و حوزه داروسازی اظهار کرد: اکنون مشکل مهم در حوزه دارو، افتنقدینگی صنایع به علت چرخه مالی نامناسب از سوی دولت، بیمهها و دانشگاهها است.
وی با گفتن این که نیازمند رصد زیاد خوب از حوزه دارو در سرزمین هستیم، او گفت: در سازمان غذا و دارو برای پیشگیری از افتدارویی، باید رصد زیاد خوبی داشته و قبل از افتبه فکر تهیه مواد اولیه و نیازمندیهای صنعت باشیم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: شاخصهای حکمرانی خوب در حوزه سلامت و دارو شامل وجود چشم انداز استراتژیک، شفافیت، عدل و دسترسی عادلانه، پاسخگویی، شراکت ذینفعان و صاحبان فرآیند و این چنین کارآمدی است. این شاخص ها در مجموعه دارویی سرزمین با دقت به فعالیت افراد مجرب و علمی، وجود دارد.
ظفرقندی تصریح کرد: خوشبختانه در حوزه دارو، همدلی و همگرایی زیاد خوبی در زنجیره دارو از دانشگاه و صنعت گرفته تا داروخانه وجود دارد و وزارت بهداشت نیز ماموریت هماهنگکننده را بر مسئولیت دارد. باید به همدیگر پشتیبانی کنیم که در همه ابعاد دارو از تشکیل و پخش تا دسترسی به دارو و قیمت گذاری، مشکلی تشکیل نشود. اگر قیمت گذاری نتواند نقدینگی صنایع را تامین کند با اشکال روبرو میشویم و صدمه آن به مردم داخل میشود.
وی با گفتن این که حوزه دارو، گلوگاه هایی دارد که جهت اختلال و فساد میشود و در همه دنیا نیز این گلوگاه وجود دارد، اصرار کرد: باید تلاش کنیم این گلوگاه ها را شناسایی کرده و برای نگه داری حرمت مردم و جامعه داروسازی گلوگاههای فسادزا را از زنجیره حذف کنیم و چارهای جز همکاری مشترک نداریم.
وزیر بهداشت با اشاره به جلسات متعدد با رئیس جمهور و معاون اول وی برای حل مشکلات دارو به اختصاصی نقدینگی و تامین ارزی، یادآور شد: سرزمین با مشکلاتی روبروست اما حوزه دارو نیازمند دقت اختصاصی است. در همین زمان اجازه برداشت سهمی از صندوق گسترش ملی برای حل مشکلات دارو، گرفته شد.
ظفرقندی افزود: تعرفه گمرکی برای زمان طویل دچار مشکلاتی شده می بود که از سه روز پیش مقرر شد عوارض گمرکی با تعرفه یک درصد ابلاغ شود که این قضیه حل شد و از نظر دیگر برای تامین نقدینگی قسمت داروسازی، ۵ هزار میلیارد تومان تعلق یافت تا در قدم اول، مشکلات دارو تا حدی رفع شود و مردم به جز درد بیماری، رنج فرد دیگر نداشته باشند.
وی داروسازی را یکی از نیازها و ضروریات زندگی مردم دانست و او گفت: اگر بتوانیم نیازهای مردم را رفع کنیم، یک زمان و نعمتی است که برای همه افراد، پیش نمیآید. هنگامی یک بیمار نیازمند انسولین یا وارفارین که الان با افتروبروست و نتواند به آن دسترسی داشته باشد، رنج بسیاری متحمل میشود.
وزیر بهداشت با گفتن این که مقصد ما در حوزه داروسازی، فقط تشکیل علم نیست، او گفت: خوشبختانه حوزه داروسازی بر پایه آمارها، کارکرد پارکهای علم و فناوری و رشد دانش بنیانها در حوزه علم، پژوهش محصول و تولیدمحور از نظر مقداریّت و کیفیت، کارکرد زیاد خوبی داشته و در حوزه علم و سلامت، سرآمد است.
وی از زکریای رازی به گفتن یکی از مفاخر و مبتکران دارو، علم و پزشکی در دنیا یاد کرد و او گفت: این چنین اکتشاف و اختراعاتی که در آن دوره، زکریای رازی داشته فقط از انسانهای نابغه، ساخته است و نام و آثار ایشان تا ابد در تاریخ ماندگار است.
در ادامه این مراسم سید حیدر محمدی؛ رئیس سازمان غذا و دارو نیز او گفت: ابطال الزام داروساز بودن موسس داروخانه، توسط هیئت عمومی دیوان در دو سال تازه ابلاغ شده می بود، در آیین نامه جدیدافرادی که فاقد مدرک دانشگاهی می باشند نمی توانند مجوز بگیرند و افرادی که تحصیلات غیر مرتبط دارند باید امتیاز ملزوم را کسب کنند، برای تاسیس داروخانه در تهران امتیاز بسیاری ملزوم است و چه بسا حتی افراد داروساز سپس از سالهای طویل بتوانند مجوز تأسیس داروخانه دریافت کنند، چه برسد به افراد غیر داروساز؛ باور ما این است که برای تاسیس داروخانه باید نظام سطح بندی مراعات شود.
او گفت: در رابطه مبنانامه سازمان غذا و دارو از ابتدای دولت سیزدهم نظر را به حوزه وزارتی دادهایم اما به هر طریقی صلاح دانسته نشد که این اساسنامه به هیئت دولت ابلاغ شود این تکلیف از سال ۸۹ تا الان بوده ولی متاسفانه ابلاغ نشده است.
معاون غذا و داروی وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: حق فنی داروخانهها در تعداد بسیاری از کشورها وجود دارد. با پیگیریهای صورت گرفته در قانون بودجه ۱۴۰۱ آمد، در قانون بودجه ۱۴۰۲ فراموش شد و در سال ۱۴۰۳ مجدداً قرار گرفت و اگر در قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت دیده نمیشد به مشکل برمیخوردیم اما با تلاش سازمان غذا و دارو، انجمن داروسازان و کمیسیون بهداشت مجلس در این برنامه دیده شد و داخل قانون برنامه ۵ ساله هفتم شد و با این قانون به حکم دائمی تبدیل میشود.
وی با اشاره به نوشته فروش اینترنتی داروها نیز او گفت: پروندههایی در رابطه فروش اینترنتی دارو در پلتفرمهای گوناگون در دستگاه قضایی داریم که تخلف میکنند و فروش اینترنتی انجام خواهند داد، نظر دادیم که فعالیت آنها در قالب فروش اینترنتی نباشد و با پشتیبانی داروخانهها در قالب حمل و ارسال با پشتیبانی پلتفرمها باشد.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر