به گزارش آیندگان
ایمپلنت آزمایشی استارتاپ تراشه مغزی نورالینک متعلق به «ایلان ماسک»، با مقصد بازگردادن بینایی برچسب یا مجوز «دستگاه پیشرفته» سازمان غذا و داروی ایالات متحده را دریافت کرده است.
بر پایه گزارش رویترز، برچسب FDA که مقصد آن شدتدادن به گسترش و بازدید دستگاههای درحال گسترش است، به دستگاههای پزشکی خاصی داده میشود که امکان درمان یا تشخیص شرایط تهدیدکننده زندگی را فراهم میکنند. یقیناً باید اشاره کرد که باوجود این مجوز، FDA تا این مدت قبول نکرده این ایمپلنت میتواند بینایی را بازگرداند و دریافت برچسب «دستگاه پیشرفته» فقطً وجود در برنامهای داوطلبانه برای پیشبرد سریع تر فرایند گسترش را مشخص می کند.
ایمپلنت نورالینک برای برگشت دادن بینایی
روز قبل، ایلان ماسک در شبکه اجتماعی ایکس نوشت این دستگاه آزمایشی «به Blindsight معروف است» و علتمیشود «حتی افرادی که هر ۲ چشم و عصب بینایی خود را از دست دادهاند، نیز مجدد ببینند.» او در پست نوشته است:
«برای تنظیم درست انتظارات، دید بیماران ابتدا همانند گرافیک آتاری با وضوح پایین خواهد می بود اما این پتانسیل را دارد که درنهایت بهتر از دید طبیعی باشد و به شما اجازه میدهد در طول موجهای فروسرخ، فرابنفش یا حتی راداری همانند Geordi La Forge ببینید.»
در این سیستم، یک آرایه میکروالکترودی در قشر بینایی قرار داده میشود و نورونهای حاضر در آن را در الگوهای مشتقشده از دوربین تحریک میکند.

Neuralink که ماسک و گروهی از مهندسان آن را سال ۲۰۱۶ تأسیس کردهاند، این چنین درحال ساخت رابط تراشه مغزی است که میتواند در جمجمه بیماران معلول کاشته شود و به آنها پشتیبانی کند تا مجدد حرکت کنند، با دیگران ربط برقرار کنند و ببینند. دستگاه این استارتاپ تراشهای دارد که سیگنالهای عصبی را پردازش و آنها را به دستگاههایی همانند رایانه یا گوشی ارسال میکند.
نورالینک بهطور جداگانه ایمپلنتی را آزمایش میکند که برای بیماران معلول طراحی شده و به آنها پشتیبانی میکند از دستگاههای دیجیتال منفعت گیری کنند. چند ماه پیش، این استارتاپ با پیروزی ایمپلنت خود را در مغز بیمار دوم قرار داد و اغاز این ماه حرف های شد این بیمار اکنون میتواند اشیای سهبعدی طراحی کند و بازیهای ویدیویی همانند Counter-Strike 2 انجام دهد. این چنین درمورد بیمار اول حرف های شده می بود که او با تراشه مغزی درحال یادگیری زبان فرانسوی و ژاپنی است.
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر