تمامی وزنها و بارهای عمودی و افقی وارد شده بر سازه را اسکلت آن تحمل میکند و استحکام ساختمان بر عهده اسکلت آن میباشد. با توجه به کارایی و عملکرد سازه از انواع اسکلت بندی استفاده میشود. اگر قصد ساخت ویلا را دارید و این سوال برایتان پیش آمده است که در ساخت ویلا از چه نوع اسکلتی استفاده کنیم این مقاله برای شما می باشید. در حالت کلی در ساخت یک سازه از دو نوع اسکلت فلزی و اسکلت بتنی استفاده میشود. اسکلتهای فلزی با استفاده از فولاد که از طریق پیچ و مهره و یا جوش به یکدیگر وصل میشوند در سازهها به کار برده میشود. در اسکلت بتنی از ترکیب میلگرد با شن، ماسه و سیمان که بتن آرمه نیز گفته میشود استفاده میکنند. با توجه به بودجه تعیین شده باید تشخیص بدیم که در ساخت ویلا از چه نوع اسکلتی استفاده کنیم تا علاوه بر مقاومت با بودجه در دسترس ما همخوانی داشته باشد. همچنین با توجه به مزایا و معایب اسکلت فلزی و بتنی باید بدانیم که در ساخت ویلا از چه نوع اسکلتی استفاده کنیم تا سازه مقاومتر داشته باشیم. در این مقاله به تمامی این موارد پرداختهایم. اگر شما نیز نمیدانید که در ساخت ویلا از چه نوع اسکلتی استفاده کنیم و کدام نوع از اسکلت فلزی و بتنی مناسب ساخت ویلا میباشد بهتر است تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
اسکلت بتنی
آیا تاکنون به این فکر کردهاید که در ساخت ویلا از چه نوع اسکلتی استفاده کنیم بهتر است؟
بتون آرمه و میلگرد از اصلیترین متریال اسکلتهای بتنی به شمار میروند. بتن آرمه از ترکیب شن، ماسه و سیمان ساخته میشود. اگر قصد ساخت ویلا در مناطق شمالی را دارید میدانید که در ساخت ویلا از چه نوع اسکلتی استفاده کنیم تا با توجه به آب و هوا و رطوبت مناطق شمال مناسب ترین گزینه را انتخاب کرده باشیم؟ مناطق شمالی به دلیل بارندگیهای زیاد دارای رطوبت فراوانی هستند از این رو باید اسکلتی را برای سازه خود به کار ببرید که در مقابل رطوبت مقاومت بسیار بالایی داشته باشد. اسکلتهای بتنی نسبت به اسکلتهای فلزی از مقاومت بالایی در برابر رطوبت برخوردار هستند. در ادامه شما را با مزایا و معایب اسکلت بتنی بیشتر آشنا خواهیم کرد.
مزایای اسکلت بتنی:
- مقاومت در برابر آتش سوزی، حرارت و رطوبت
- مقاومت بسیار بالا در برابر فشار بارهای خارجه
- عایق بودن در برابر صدا
- مقاومت در برابر فرسایش و خردگی
- عمر مفید طولانی نسبت به اسکلت فلزی
معایب اسکلت بتنی:
- برای به اجرا درآوردن اسکلت بتنی به زمان بیشتری نیاز است
- در برابر شرایط آب و هوایی و جوی تاثیرپذیر است و این باعث اختلال هنگام اجرا میشود
- اسکلتهای بتنی به راحتی گرما و سرما را نتقال میدهند
- اگر از بتنهای آماده بخواهید استفاده کنید باید بتنهای آماده را سریع مورد استفاده قرار دهید در غیر این صورت با ضررهای زیادی همراه میباشد
اسکلت فلزی
سازه فولادی و یا اسکلت فلزی از جنس ورقها و پروفیلهای فلزی و فولادی هستند. عوامل مختلفی بر این سوال که در ساخت ویلا از چه نوع اسکلتی استفاده کنیم تاثیرگذار است. بهتر شناخت کلی از اسکلت بتنی و فلزی داشته باشیم تا بتوانیم به جواب درست این سوال برسیم. پیشتر با اسکلت بتنی آشنا شدیم اکنون میخواهیم به اسکیت فلزی بپردازیم. اگر همچنان نمیدانید با توجه به تفاوتهای اسکلت فلزی و بتنی در ساخت ویلا از چه نوع اسکلتی استفاده کنیم بهتر است در ادامه با بررسی مزایا و معایب اسکلت فلزی آگاهی لازم را کسب نمایید.
مزایای اسکیت فلزی:
- به دلیل وزن پایین سازههای فلزی استحکام بالایی دارند
- خاصیت ارتجاعی بالایی داشته و موجب اجرا در انواع ساختمانها میشود
- زمان اجرای اسکیت فلزی نسبت به اسکلت بتنی سریعتر است
- کیفیت تولید فلز و فولاد بسیار بالا است از این رو مزیت بر علت میشود
معایب اسکلت فلزی:
- اسکیتهای فلزی در دمای بسیار بالا مقاومت پایینی دارند
- اسکلتهای فلزی نسبت به اسکلتهای بتنی مقاومت پایینی در برابر فرسایش و خوردگی دارند
- نگهداری و محافظت از اسکلت فلزی بسیار بالا و حساستر از اسکلتهای بتنی است
- هزینه اجرای اسکلت فلزی بالاتر از اسکلت بتنی است
تفاوت اسکلت فلزی با بتنی
با آگاهی از تفاوت اسکلتهای فلزی و بتنی میتوان به راحتی تصمیم گرفت که در ساخت ویلا از چه نوع اسکلتی استفاده کنیم. در ادامه به تفاوتهای اسکیت فلزی و بتنی پرداختهایم اکنون توجه شما را به ادامه این مطلب جلب میکنیم؛
مقاومت اسکلت فلزی و بتنی:
از لحاظ مقاومت هم اسکلت فلزی و هم اسکلت بتنی مقاومت لازم را در برابر زلزله دارند. برای مقاومت در برابر آتش سوزی فولاد نسبت به بتن استحکام کمتری داشته و سازههای بتنی مقاومت بیشتری در برابر آتش سوزی دارند. از نظر مقاومت در برابر فرسایش اسکلتهای بتنی با گذشت حدود ۴۰ الی ۵۰ سال به مرور استحکام خود را از دست میدهند اما اسکلتهای فلزی مقاومت بالایی در برابر فرسایش دارند.
هزینه اجرای اسکیت فلزی و بتنی:
برای اجرای اسکلت بتنی مصالح و متریالی که مورد نیاز است به راحتی و با قیمت مناسبتری میتوانید تهیه نمایید. همچنین برای اجرای اسکلت بتنی حساسیت کمتری لازم است اما برای اجرای اسکلت فلزی باید از متخصصین این امر کمک بگیرید. هزینه اجرای اسکلت فلزی بالاتر از اسکلت بتنی میباشد.
زمان مورد نیاز برای ساخت اسکلت فلزی و یا بتنی:
اجرای سازههای بتنی به گونهای است که قبل از اتمام یک مرحله نمیتوان مرحله بعدی را به اجرا درآورد و مراحل ساخت همزمانی با یکدیگر ندارند از این رو زمان بیشتری برای به اجرا درآوردن اسکلت بتنی نیاز است. در اجرای اسکلت فلزی همزمانی اجرا و مراحل وجود دارد به صورتی که میتوان برخی از مراحل را همزمان با یکدیگر پیش برد به همین دلیل مراحل سریعتر انجام شده و به مدت زمان کمتری در ساخت نیاز دارید.
سخن پایانی
قطعاً یکی از سوالاتی که ذهن کاربران را قبل از ساخت ویلا به خود درگیر میکند این است که در ساخت ویلا از چه نوع اسکلتی استفاده کنیم؟ با توجه به شرایط جوی منطقه، آب و هوا، تعداد طبقات ویلا، کارایی و عملکرد آن میتوان از اسکلتهای بتنی و یا فلزی استفاده نمود. هر کدام از این اسکلتها دارای مزایا و معایبی میباشند. در این صفحه با آگاهی از مزایا و معایب اسکلت فلزی و بتنی فهمیدیم که در ساخت ویلا از چه نوع اسکلتی استفاده کنیم تا مناسب با پروژه ما باشد. از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید کمال سپاس را داریم.
منبع این مقاله وبسایت نوآوران سازه میباشد.noavaransazeh.com