به گزارش آیندگان
به گزارش گروه اجتماعی ، ناصر ملک پور او گفت: انجام صحیح روش درمانی دیالیز یکی از تخصصیترین حوزههای درمان است و از با اهمیت ترین ابزار کنترل کیفی و ارتقاء کیفی خدمات درمانی، تحکیم آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی است.
سرپرست مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریها او گفت: خوشبختانه امروزه دیالیز نسبت به سالهای قبل هم از نظر کیفی و هم از نظر مقداری پیشرفت قابل توجهی داشته است، به نحوی که در اقصی نقاط ایران همه بیماران دیالیزی دسترسی به امکانات درمانی دارند. این در حالی است که در نزدیک به ۳۰ سال قبل کمتر از ۱۰۰ قسمت دیالیز دایر بوده و امروزه بیشتر از ۷۰۰ قسمت دیالیز در سرزمین فعال است.
ملک پور با گفتن این که در عرصه تشکیل لوازم مصرفی دیالیز و تجهیزات اندوختهای پیشرفت چشمگیری حاصل شده است، او گفت: اکنون در تشکیل ۵ قلم لوازم مصرفی دیالیز از جمله ست، سوزن، صافی، پودر بیکربنات و محلول دیالیز خودکفا هستیم و ۲ نوع دستگاه دیالیز در داخل سرزمین تشکیل میشود.
وی او گفت: هم اکنون بیشتر از ۴۰۰ پزشک فوق تخصص نفرولوژی به گفتن درمانگر فعالیت دارند و در مناطق محرومی که نفرولوژیست وجود ندارد، متخصص داخلی دوره دیده به گفتن پزشک درمانگر ایفای نقش میکند.
ملک پور فرمود: در عرصه آموزش دیالیز پرستاران، عمل های مناسبی انجام شده و امروز نزدیک به ۵۳۰۰ پرستار دوره دیده در مراکز دیالیز فعالیت میکنند و پرورش سفیران دیالیز به گفتن مربیان سطح یک از اهداف معاونت درمان وزارت بهداشت است.
سرپرست مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریها در ادامه گفت: با دقت به ارتقاء کیفی خدمات درمانی و شناسایی بیماران دیالیزی در مرحله های ابتدایی CKD، امروزه آمار بیماران دیالیزی رشدی نزدیک به سالانه ۵ الی ۶ درصد دارند و تعداد بیماران از سال ۷۶ از نزدیک به ۲۰۰۰ بیمار به ۴۲۰۰۰ نفر افزایش یافته است.
ملک پور خاطرنشان کرد: با دقت به رشد تعداد بیماران، آموزش پرستاران با مقصد ارتقا سطح دانش، به روز رسانی اطلاعات و آشنایی با چالشهای مهم درمان از اهمیت بسزایی برخوردار است.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر