به گزارش آیندگان
به گزارش گروه اجتماعی ، مریم تاجآبادی ابراهیمی؛ رئیس ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران با گفتن این که در سالهای تازه با تشکیل داخلی محصولات پروبیوتیک بیشتر از ۲۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی داشتیم، اظهار کرد: باید با افزایش تشکیل محصولات پروبیوتیک و رقابت در بازارهای بینالمللی، به سهم یک میلیارد دلاری صادرات در این حوزه دست یابیم.
او گفت: ایران بزرگترین مصرف کننده آنتی بیوتیک است که آمار مصرف آنتیبیوتیک در آن، از استاندارد جهانی بالاتر است و تعداد بسیاری از بیماران به علت مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها دچار عفونتهای مقاوم به درمان خواهد شد در حالی که مصرف محصولات پروبیوتیک علتمقابله با این عفونتها میشود.
رئیس ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران فرمود: منفعت گیری از محصولات پروبیوتیک با اهمیت ترین عامل پیشگیری کننده از عفونتهای ناشی از مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها است و علتکاهش هزینههای سلامت میشود.
وی اصرار کرد: با دقت به این که جمعیت سرزمین به سمت سالمندی پیش میرود، خطر ابتلا به برخی بیماریها از جمله بیماریهای متابولیک، سکته مغزی و آلزایمر نیز افزایش مییابد، در حالی که مصرف محصولات پروبیوتیک در جلوگیری از ابتلا به این بیماریها تاثیرگذار است.
تاجآبادی ابراهیمی با اصرار بر این که ارتقا آگاهی مردم در رابطه مصرف محصولات پروبیوتیک الزامی است، او گفت: اکنون دنیا بر روی نوشته محصولات پروبیوتیک اندوخته گذاری میکند چون اشکار شده که مزایا بسیاری در درمان دیابت، برخی بیماریهای مغز و اعصاب، برخی سرطانها، بیماریهای قلبی ـ عروقی، اختلالات رفتاری، سلامت دهان و دندان و … دارد.
وی او گفت: اقتصاد پروبیوتیک در کنار اقتصاد دارو میتواند ثمرات مفیدی را برای سلامت جامعه داشته باشد.
تاجآبادی ابراهیمی در ادامه گفت: مقوله ای که در عرصه محصولات پروبیوتیک زیاد نقل بوده کاربرد آنها در حوزه دامپروری و آبزیان با مقصد ارتقا سطح ایمنی موجودات زنده و مقاومت در برابر انواع ویروسها، باکتریها و انگلها است.
رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران افزود: الزامی است محصولات دام، طیور و آبزیان به طور غنی شده مورد منفعت گیری انسانها قرار گیرد، به این صورت که برای مصرف محصولات بسته بندی شده پروبیوتیک به شیر و غیره افزوده شده و افراد جامعه از مزایا آن منفعت مند شوند.
وی با اصرار بر مصرف منطقی مکملها او گفت: مکملهای پروبیوتیک نیز حاضر است که افراد میتوانند با دقت به نیاز بدنشان آنها را منفعت گیری کنند.
تاجآبادی ابراهیمی با اشاره به برگزاری ششمین کنگره بینالمللی محصولات پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند از اول تا سوم اسفندماه، او گفت: در این کنگره نگاه اختصاصیای به او گفت و گو مقاومتهای آنتی بیوتیک داریم که با وجود کارشناسان و اساتید از کشورهایی همانند استرالیا و چین او گفت و گو و تبادل نظر میشود.
محمود مقتدایی؛ عضو سندیکای تولیدکنندگان محصولات پروبیوتیک سرزمین نیز در ادامه او گفت: محصولات پروبیوتیک در سرزمین سپس از سالها تحقیق، بازار خوبی دارد اما تا این مدت به جایگاه مهم در منطقه دست نیافته چون در کشورهای پیشرفته بین مردم شناخته شدهتر است و زیاد تر مصرف میشود.
او گفت: ایران به گفتن تشکیل کننده محصولات پروبیوتیک قابل رقابت با محصولات اروپایی است و از لحاظ قیمتی هم مناسبتر بوده و الزامی است به بازارهای منطقهای ورود اشکار کنیم.
وی تصریح کرد: اکنون سه شرکت تولیدی مواد اولیه محصولات پروبیوتیک در سرزمین فعالیت دارند و علاوه بر تشکیل داخل، میتوانند کشورهای منطقه را هم پوشش دهند.
در ادامه وحید سودمند؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز او گفت: غذاهای فراسودمند قیمت تغذیهای بالایی دارند که محصولات پروبیوتیک جزو آنها بوده و برای سلامتی زیاد سودمند می باشند.
دبیر علمی ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران افزود: فرهنگسازی مصرف محصولات پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در جامعه زیاد الزامی است و باید خبر رسانی در رابطه مزایا سودمند این غذاها گسترش یابند چون تحقیقات بسیاری بر روی محصولات در سرزمین شده و قیمت بالایی غذایی آنها ثابت شده است.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر