به گزارش آیندگان
به گزارش گروه اجتماعی ، علیرضا رئیسی صبح امروز در آیین تکریم و معارفه رئیس انستیتو پاستور ایران در سالن مدرس این موسسه، اظهار کرد: انستیتو پاستور ایران دارای دانشمندان متخصص، متعهد و متین است اما این موسسه باید مجدد احیا شود و به دوران اوج خود برگردد و تبدیل به مرکزی مهم برای امنیتِ سلامت سرزمین شود.
او همین طور گفت: انستیتو پاستور ایران ظرفیت بالایی دارد که با دقت به نیروهای متخصص و متعهدش، میتواند نیازهای سرزمین در حوزه فرآوردههای بیولوژیکی را رفع کند. توانایی این موسسه در دوران کرونا نشان داد که با تشکیل کیت و واکسن میتواند سهمی مورد قیمت در حوزه سلامت داشته باشد.
معاون وزیر بهداشت با گفتن این که باید برای اپیدمی و پاندمیهای آینده، آماده باشیم، او گفت: بازوی راست معاونت بهداشت وزارت بهداشت، انستیتو پاستور ایران است. در حوزه مدیریت بیماریها، نقش این موسسه مهم و حیاتی است و یقیناً نباید از تکنولوژیهای نوین و هوش مصنوعی، غافل شویم.
رئیسی اصرار کرد: باید واکسنهای مورد نیاز را در داخل سرزمین تشکیل کنیم چراکه از نظر پدافندی برای سرزمین اهمیت اختصاصیای دارد.
آخرین مطالب
معاون بهداشت وزارت بهداشت او گفت: با دقت به تحریمهای ظالمانه و سخت بودن نقل و انتقال ارز، باید واکسنها را در داخل سرزمین تشکیل کنیم و موسسه انستیتو پاستور ایران باید به فکر سبد آینده واکسیناسیون سرزمین باشد و باید بر روی فناوری واکسنهایی که در سرزمین نداریم، زیاد تر کار کنیم.
خسرو صادق نیت، مدیرکل حوزه وزارتی نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: انستیتو پاستور یکی از قدیمیترین و پرافتخارترین موسسات حوزه سلامت است و پیروزیهای این موسسه مرهون کوششهای اعضای هیات علمی، محققان و کارکنان آن است.
وی با اشاره به نقش موثر و مهم انستیتو پاستور ایران در کنترل بیماریهای واگیر در سرزمین، افزود: جایگاه این موسسه نزد همه مردم والاست که توانسته نقش بی بدیلی در کنترل بیماریها ایفا کرده که یکی از مثالهای متاخر آن، ساخت واکسن پاستوکووک است و نقش این موسسه در ساخت واکسن های تازه باید زیاد تر مورد دقت قرار گیرد.
مشاور وزیر بهداشت از دکتر مصطفوی، رئیس تازه انستیتو پاستور ایران به گفتن فردی زیاد مناسب و از بین کارکنان فعال، دانشمند، علمی و جوان این موسسه یاد کرد و او گفت: خوشبختانه این انتخاب مورد تایید کارکنان نیز قرار گرفته است این چنین اعضای هیات امنای این موسسه هماهنگی مناسبی با معاونت بهداشت وزارت بهداشت برای تحکیم مرجعیت علمی و نقش آفرینی پاستور در نظام سلامت سرزمین، دارند.
احسان مصطفوی، رئیس انستیتو پاستور ایران در گزارشی به گفتن تاریخچه و افتخارات انستیتو پاستور ایران در طول بیشتر از یک قرن قبل پرداخت و او گفت: انستیتو پاستور فقط یک اسم نیست بلکه یک ماموریت و رسالت برای سلامت مردم است. انستیتو پاستور بیشتر از ۱۳۰ سال پیش در فرانسه پایه گذاری و شبکه بین المللی پاستور با مقصد کنترل بیماریها راه اندازی شد و تشکیل واکسن هاری انسانی، از ماندگارترین عمل های انستیتو پاستور است.
وی با گفتن این که انستیتو پاستور در بیشتر از ۲۵ سرزمین دنیا شعبههای فعالی دارد، افزود: انستیتو پاستور ایران از مجموعههای با قدمت و دارای نیروی انسانی متخصص و مورد قیمت است و یکی از برنامه های ما در دوره تازه، گسترش ربط و تعامل با شبکه انستیتو پاستور خواهد می بود.
مصطفوی با اشاره به تاسیس انستیتو پاستور ایران در سال ۱۲۹۹ در جهت تامین سلامت جامعه و پیشگیری از بیماریهای واگیر، اصرار کرد: وجه اختلاف انستیتو پاستور ایران، جنبه وقف است که چندین شعبه این موسسه در سرزمین، موقوفه می باشند که باید نیت واقف را مورد نظر داشته باشیم. ماموریت ما بر پایه نظر واقفین و اسناد بالادستی، تامین آسایش و سلامت مردم و این چنین تشکیل واکسن و فرآوردههای بیولوژیک است.
رئیس انستیتو پاستور ایران تاریخ و هویت این موسسه را جهت افتخار دانست و در ادامه گفت: یکی از با اهمیت ترین فعالیتهای انستیتو پاستور ایران، مطالعه و تدوین فرآیند درمان هارگزیدگان و سرمدرمانی همراه با واکسن برای سازمان جهانی بهداشت می بود که این فرآیندها به برنامه درمانی آن سازمان اضافه شد و جهت نجات تعداد بسیاری از انسانها در دنیا شده است.
وی با اصرار بر نقش آفرینی انستیتو پاستور ایران در کنترل بیماریهای واگیر به اختصاصی وبا، طاعون، حصبه و کرونا، خاطرنشان کرد: تاسیس انستیتو پاستور جهت تشکیل واکسن های مدرن در سرزمین شد و این موسسه پایه گذار برخی مراکز بهداشتی و تحقیقاتی مهم در سرزمین از جمله موسسه رازی، سازمان انتقال خون و مرکز درمان بیماران جذامی بوده است.
مصطفوی از گسترش شبکه آزمایشگاهی و ساخت واکسن پاستوکووک به گفتن بخشی از عمل های انستیتو پاستور در دوران همهگیری کرونا یاد کرد و او گفت: در انستیتو پاستور نوین ناظر گسترش فعالیتها در حوزه پژوهش، آموزش، خدمات تخصصی، فناوری و تشکیل هستیم و تلاش داریم وزن تشکیل مقالات را با خروجی های راهگشا و پشتیبانی به تامین سلامت مردم افزایش دهیم.
به حرف های رئیس انستیتو پاستور ایران، پاسخگویی سریع و به زمان به نیازها و چالشهای بهداشتی از با اهمیت ترین ماموریتهای این موسسه است و باور داریم که انستیتو پاستور ایران باید نماد نخبه پروری و جذب نخبگان باشد.
وی یادآور شد: در این دوره از همه ظرفیتهای حاضر در قسمت منبع های انسانی و سخت افزاری، منفعت گیری حداکثری می کنیم و تلاش داریم همکاری تیمی، مسئولیت پذیری، برنامه محوری را در این موسسه ارتقا و به خلاقیت و تکریم بزرگان، برتری دهیم.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر