در گذشته دندان مصنوعی مدل های مختلفی نداشت و معمولا دندان های مصنوعی یک شکل و یک جنس بوده اند اما با پیشرفت تکنولوژی و علم پزشکی دندان های مصنوعی هم انواع مختلفی پیدا کرده اند در این مقاله به معرفی انواع دندان مصنوعی می پردازیم .
انواع دندان مصنوعی
دندان مصنوعی یا پروتز دندان به دو دسته دندان مصنوعی ثابت و دندان مصنوعی متحرک تقسیم می شود. پروتزهای ثابت مثل دندان طبیعی ثابت هستند و قابل درآوردن و گذاشتن مداوم نیستند
پروتز متحرک در ساعاتی از شبانه روز گذاشته می شود و معمولا شبها از دهان خارج می شود. هر کدام از این انواع میتوانند برای جایگزینی یک یا چند دندان به کار روند یا حتی تمام دندانها را بازسازی کنند.یکی از جایگزین های مناسب برای دندان هایی که از دست داده اید، پروتز می باشد. در حالت کلی، دو نوع دندان مصنوعی متحرک در دسترس است که شامل پروتز کامل و جزئی می شود. دندان های مصنوعی متحرک از نوع کامل، در میان انواع دندان مصنوعی هنگامی مورد استفاده واقع می شوند که فرد تمامی دندان ها را از دست داده باشد، در حالی که نوع جزئی، در مواقعی استفاده می شود که برخی از دندان های طبیعی باقی مانده باشند.
دندان مصنوعی ژله ای
دندان مصنوعی ژله ای یک مفهوم نوظهور در زمینه فناوری دندان مصنوعی است که به عنوان پروتز دندان ژله ای نیز شناخته می شود. اهمیت دندان مصنوعی در بهبود سلامت دهان و افزایش کیفیت زندگی به خوبی ثابت شده است. با این حال، با ظهور مواد و تکنیک های جدید، زمینه فناوری دندان مصنوعی به طور مداوم در حال پیشرفت است تا خواسته های بیماران را برآورده کند.
دندان ژله ای مصنوعی، نشان دهنده پیشرفت اخیر در این حوزه است. به طور سنتی، پایه دندان های مصنوعی با استفاده از موادی مانند اکریلیک ساخته می شوند که می تواند ناراحت کننده و تنظیم آن دشوار باشد. با این حال، پیشرفت های اخیر در فناوری دندان سازی منجر به ایجاد دندان های مصنوعی ژله ای شده است که نسبت به دندان های مصنوعی سنتی نرم تر و راحت تر هستند.
دندان مصنوعی ژله ای چیست؟
دندان مصنوعی ژله ای چیست؟ دندان مصنوعی ژله ای تشکیل شده است از پایه و پروتز دندانی یا همان قسمت تاج دندانی که کار جویدن غذا را انجام می دهد. مواد تشکیل دهنده دندان مصنوعی ژله ای تشکیل شده است از مواد اکریلیک ، کروم کبالت که یک نوع فلز است و نایلون خاص دندانپزشکی.
این مواد با ترکیب اصولی و عملیات خاص و فرایند پیچیده ای که دارد در تبدیل به پروتزهای دندانی در لابراتوارهای دندانپزشکی مراحل مختلفی را سپری می کنند.
پایه نایلونی دندان مصنوعی ژله ای که تشکیل دهنده این پروتز است، می تواند به صورت خیلی خوبی ارتجاعی باشد و با انعطافی که دارد راحتی در دهان و لثه ها ایجاد کرده و مجیطی خوشایندی در دهان ایجاد می کند.
دندان مصنوعی چسبی
اگر به دلیل مشکلات مختلف و عدم آگاهی، دندانهای خود را کشیدهاید و همچنین هزینه کافی برای ایمپلنت را ندارید، یکی از راحتترین راهها استفاده از دندان مصنوعی چسبی است. شما با استفاده از این محصول میتوانید با کمترین هزینه، زیبایی را به دندانها و چهره خود هدیه دهید.
علاوهبر آن، کشیدن دندانها به دلیل اینکه مانع از جویدن درست لقمههای غذا میشود، میتواند مشکلات گوارشی زیادی را به وجود آورد. همچنین نداشتن دندان باعث میشود تا در روند صحبت کردن نیز مشکل ایجاد شود و برخی از حروف به درستی تلفظ نشوند.
در پاسخ به این سوال که دندان مصنوعی چسبی چیست؟ باید بگوییم که این محصول، همان دندان مصنوعی است که با چسب مخصوص دندان روی فک و دهان ثابت میشود. جنس این دندانها از پلاستیک یا اکریلیک یا فلز است که دوام و ماندگاری بالایی دارند و انتخاب جنس بستگی به نوع دندان و نظر دکتر متخصص دارد. دندانسازی محمد باقر عرب مدائنی در شهر کرمان با بیش از ۲۴ سال سابقه در خدمت شماست.
از دست رفتن دندان یک مشکل دندانی می باشد که در صورت امکان با کمک دندانپزشکی آن را برطرف نمود. نبود دندان در کنار اینکه زیبایی و اعتماد به نفس را در فرد کاهش می دهد، می تواند دندان های دیگری همچون نیش را ناهموار سازد که در آخر می تواند منجربه پوسیدگی دندان گردد. پس با کمک دندان مصنوعی تکه ای می توان از بروز این اتفاقات و سایر مشکلات دیگر جلوگیری نمود. پروتز پارسیل یا همان دندان مصنوعی تکه ای همچون پروتزهای معمولی عمل می نماید، البته با این تفاوت که می تواند به دندان های طبیعی دیگر که در لثه بالایی یا پایین وجود دارند بچسبد.
دندان مصنوعی تکه ای چیست؟
دندان مصنوعی تکه ای با نام پروتز پارسیل در علم دندانپزشکی شناخته می شود و به متظور جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته قابل استفاده می باشد. همچنین می تواند مشکل عملکردی (جویدن و گاز گرفتن) و البته مشکل زیبایی (ظاهر) که از طریق یک یا چند دندان از دست رفته به خطر افتاده را حل نماید.
این نوع از لوازم دندانپزشکی به طور معمول شامل یک یا چند دندان مصنوعی می باشد که روی یک پایه فلزی یا پلاستیکی قرار می گیرد. پروتزهای جزئی متحرکی می باشند که احتیاج به تمیز نمودن منظم دارند. به گونه ای طراحی گردیده اند که همچون ایمپلنت دندان به عنوان یک وسیله ثابت در دهان شما قرار بگیرند و کارایی داشته باشند.
در صورتی که فرد دندان های خود را در نواحی مختلفی از دهان از دست داده باشد، پروتز پارسیل نمی تواند به گونه ای طراحی گردد که روی دندان های مجاور بسته گردد و تمام نواحی را ساپورت نماید.
دندان مصنوعی پارسیل
پروتز دندان در اصطلاح به معنی دندان مصنوعی یا تعویض دندان است که انواع مختلفی دارند، از روکش های ساده برای ترمیم یک دندان گرفته تا پروتزهای کامل دندان که دندان مصنوعی نامیده می شوند، جزو پروتز های دندان هستند ، دندان پزشکان به دلایل زیبایی یا پزشکی پروتز دندان متحرک و ثابت را تجویز می کنند.
۱- پارسیل ژله ای
این دندانهای مصنوعی متحرک ژله ای بوده و انعطاف پذیری بالایی دارد. از نظر زیبایی و شباهت با سایر دندانها بسیار انطباق پذیر بوده و برای افراد جوان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. رنگ لثهها در این دندان مصنوعی کاملا شبیه به لثههای اصلی فرد است. اگر به دندان اکریلیک حساسیت دارید دندان ژله ای انتخاب مناسبی برای شماست.
۲- پارسیل اکریلیک
این مدل از دندانهای مصنوعی تکه ای پایه ای آکریلیکی دارد و دندانهایی با همین جنس روی آن قرار گرفته است. اتصالات این دندانها از گیرههای فلزی ساخته شده است. دندان مصنوعی پارسیل اکریلیک قیمت ارزان و دوام کمتری نسبت به کروم و کبالت دارد.