به گزارش آیندگان
دانشمندان موفق به فیلمبرداری از عنکبوتی غولپیکر در کف اقیانوس منجمد جنوبی شدند. این کشف تازه، درمورد تنوع عنکبوتیان زیر آب اطلاعات بیشتری اراعه میکند.
محققان مؤسسه اشمیت اوشن (Schmidt Ocean Institute) این عنکبوت دریایی را که به اندازه یک بشقاب غذاخوری است، در عمق نزدیک به ۲ کیلومتری آبهای یخزده جزایر ساندویچ جنوبی (مجمعالجزایری آتشفشانی در نزدیکی قطب جنوب) مشاهده کردهاند.
عنکبوتهای دریایی، که با نام علمی پیکنوگونیدا (Pycnogonida) شناخته خواهد شد، از خویشاوندان دور عنکبوتهای خشکزی می باشند و میتوانند بیشتر از ۵۰ سانتیمتر طول پا داشته باشند. این موجودات در مناطق قطبی به علت اتفاق غولپیکری اعماق دریا (Deep-sea gigantism) امکان پذیر زیاد بزرگ و زیاد باشند. این اتفاق حوزه جانورشناسی علتمیشود برخی از گونههای اعماق دریا نسبت به همتایان خود در آبهای کمعمق، اندازه زیاد بزرگتری داشته باشند.
از دیگر گونههایی که این اتفاق در آنها دیده میشود، میتوان به ماهی مرکب غولپیکر، عروس دریایی قرمز بزرگ، سفرهماهی آبهای عمیق و اختاپوس بلاب اشاره کرد.
علت رشد زیاد زیاد عنکبوت دریایی
دانشمندان باور دارند که این گونهها بهعلت دمای پایین محیط خود که علتکاهش شدت متابولیسم میشود، تا این چنین اندازههای بزرگی رشد میکنند. مؤسسه اشمیت اوشن در یک پست فیسبوکی توضیح میدهد:
«سختی زیاد و دمای زیاد پایین، اگرچه برای موجودات خشکی همانند انسان مانع ها غیرقابل عبوری می باشند، اما به برخی حیوانات اجازه خواهند داد تا متابولیسم زیاد کندی داشته باشند و به اندازههای عظیم برسند.»
بااینحال، دسترسی دشوار به محیطهای عمیق دریا، حتی برای گسترش یافتهترین وسایل زیرآبی، مطالعه این موجودات را با چالش روبه رو کرده است.
تا بحال نزدیک به ۱۵۰۰ گونه از عنکبوتهای دریایی کشف شده و در رده Pantapoda طبقهبندی شدهاند که به معنی «همه پا» است. یقیناً، آنها فقط پا ندارند و دارای اندامهای اضافی نیز می باشند. دانشمندان میگویند که این موجودات فاقد ریه می باشند و از طریق اسکلت خارجی خود تنفس میکنند. این چنین آنها گاز نمیگیرند و با منفعت گیری از اندامی لولهای به نام خرطوم، از مایعات درون بدن موجودات نرمتن همانند عروسهای دریایی و شقایقهای دریایی تغذیه میکنند.
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر