به گزارش آیندگان
مشکلات شنوایی در سرتاسر جهان روبهافزایش است؛ میدانیم که حساسیت شنوایی با افزایش سن افت مییابد، بااینحال تحقیقات مقداری درمورد دیگر عوامل زیستشناختی و محیطی مؤثر بر شنوایی همانند جنسیت، زبان، قومیت و محیط محلی انجام شده است. در پژوهش تازه دانشمندان با بازدید عوامل گوناگون دریافتند که زنان شنوایی بهتری نسبت به مردان دارند.
بر پایه گزارش Medical Xpress، محققان مرکز تحقیقات تنوع زیستی و محیطی (CRBE) فرانسه با انجام آزمایشهای شنوایی روی ۴۵۰ نفر در ۱۳ جمعیت گوناگون در کشورهای اکوادور، انگلستان، گابن، آفریقای جنوبی و ازبکستان به نتایج جالبی رسیدند.
شنوایی بهتر زنان نسبت به مردان
محققان برای آنکه عوامل اکولوژیکی و فرهنگی همانند روستایی یا غیراروپاییبودن را در پژوهش خود در نظر بگیرند، شرکتکنندگان را از کشورها و بافتهای گوناگون انتخاب کردند. آنها حساسیت حلزون گوش شرکتکنندگان را بازدید و چگونگی انتقال سیگنالهای مغزی در جواب به دامنهها و فرکانسهای گوناگون صدا را اندازهگیری کردند.
پیشتر محققان میدانستند که عموماً گوش راست افراد شنوایی بهتری در قیاس با گوش چپ دارد و این چنین شنوایی طبق معمولً با افزایش سن افت مییابد. بااینحال، محققان از نتایج خود درمورد تأثیر جنسیت و محیط بر شنوایی شگفتزده شدند.
یافتههای آنها که در ژورنال Scientific Reports انتشار شده است، مشخص می کند که دامنه شنوایی زیاد تر تحت تأثیر جنسیت قرار دارد تا سن فرد؛ به عبارت دقیقتر زنان بهطور متوسط ۲ دسیبل شنوایی حساستری نسبت به مردان در همه جمعیتهای مورد مطالعه نشان دادند. علت این کار به گمان زیادً این است که زنان تفاوت ساختاری جزئی در آناتومی حلزون گوش خود دارند. زنان علاوهبر داشتن حساسیت شنوایی بالاتر، در تستهای شنوایی و ادراک گفتاری نیز کارکرد بهتری دارند، که مشخص می کند مغز آنها در پردازش اطلاعات بهتر عمل میکند.
دومین تأثیر مهم بر شنوایی، محیط می بود. افرادی که در مناطق جنگلی زندگی میکردند بیشترین حساسیت شنوایی و افرادی که در ارتفاعات زندگی میکردند کمترین حساسیت شنوایی را داشتند. محققان میگویند افرادی که در جنگلها زندگی میکنند با مناظر صوتی و صداهای غیرانسانی بسیاری سازگار شدهاند، جایی که هوشیاری برای بقای آنها الزامی است.
محققان دریافتند که جمعیت، محیط و زبان همه انها بهطور چشمگیری در تحول حساسیت شنوایی انسانها نقش دارند، اما اشکار نیست که آیا این کار به علت تأثیر این عوامل بر کل بدن است یا این که چون در طویلزمان گوش فرد با دامنههای صوتی خاصی سازگار میشود و برای مثال با سطوح پایین صدا و آلودگی صوتی کمتر سروکار دارد.
درکل پژوهش حاضر پیشفکرهای جاری را زیر سوال میبرد و باید زمان انجام مطالعات شنوایی علاوهبر سن فرد، به عوامل بیولوژیکی و محیطی نیز دقت کرد.
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر