به گزارش آیندگان
در جریان مراسم پنجاهمین سالگرد تاسیس شرکت مایکروسافت، دو کارمند این شرکت با قطع سخنرانی مدیران ارشد، به نقش این غول فناوری در همکاری با برخی کشورها و منفعت گیری از هوش مصنوعی در جنگ غزه اعتراض کردند.
بر پایه گزارشی از ورج، ابتدا «ابتهال عبوساد»، مهندس نرمافزار قسمت پلتفرم هوش مصنوعی مایکروسافت، زمان سخنرانی «مصطفی سلیمان» مدیرعامل قسمت هوش مصنوعی، فریاد زد:
«شما سودجوی جنگ هستید. از هوش مصنوعی برای نسلکشی منفعت گیری نکنید. همه شما دستتان به خون آلوده است. چطور جرات میکنید جشن بگیرید درحالیکه مایکروسافت دارد کودکان را میکشد؟»
بهحرف های منبع های آگاه در مایکروسافت، عبوساد بلافاصله بعد از اخراج از سالن، ایمیلی اعتراضی به هزاران کارمند این شرکت ارسال کرده و توضیح داده که بهگفتن کارمند فلسطینیتبار مایکروسافت، بعد از ۳.۵ سال فعالیت، دیگر نمیتوانسته سکوت کند. او در ایمیل خود مدعی شده که مایکروسافت در قراردادهایی چند ده میلیون دلاری، فناوریهای مبتنی بر Azure و OpenAI را در اختیار کشورهای درحال جنگ قرار داده و این ابزارها در پروژههای حساس نظامی، از جمله سامانههای مقصدگیری و پایگاه اطلاعات جمعیت فلسطینیان به کار گرفته خواهد شد.
آخرین مطالب
او این چنین به مواردی از سرکوب و اخراج کارکنان مسلمان و عربتبار مایکروسافت که پیشتر نسبت به این نوشته اعتراض کرده بودند اشاره کرد و او گفت:
«کوششهای ما برای سخن بگویید درمورد این قضیه یا نادیده گرفته شده یا به اخراج منجر شده است.»
اعتراض دومین کارمند مایکروسافت به مدیران عامل اسبق و جاری
در قسمت فرد دیگر از این اتفاقات، کارمند فرد دیگر به نام «وانیا آگراوال» نیز سخنان «ساتیا نادلا»، مدیرعامل مایکروسافت، و دو مدیر قبل این شرکت یعنی «استیو بالمر» و «بیل گیتس» را قطع کرد و او گفت:
«بیشتر از ۵۰ هزار فلسطینی با فناوری مایکروسافت کشته شدهاند. شرم بر شما که روی خون آنها جشن میگیرید.»
مقداری سپس از این اتفاق، منابعی در مایکروسافت به The Verge انها گفتند که آگراوال نیز ایمیلی جمعی برای همکارانش فرستاده و اظهار کرده که آخرین روز کاریاش در این شرکت ۱۱ آوریل خواهد می بود.
او در این ایمیل، ضمن اظهار خروجش از مایکروسافت، دلایل تصمیمش را نیز توضیح داده است. آگراوال نوشته که نمیتواند با وجدانی آسوده به کار در شرکتی ادامه دهد که بهحرف های او، در نسلکشی مردم فلسطین نقش دارد. او با استناد به گزارشهایی از یک قرارداد ۱۳۳ میلیون دلاری مایکروسافت، مدعی شد که سرویسهای ابری Azure و هوش مصنوعی این شرکت در سیستمهای نظارتی و نظامی نقش کلیدی دارند.
او این چنین او گفت برخلاف باور اولیهاش به تعهدات مایکروسافت در عرصه حقوق بشر، اکنون این شرکت را یک «تولیدکننده سلاحهای دیجیتال» میداند که به «نقض حقوق بشر، آپارتاید و نسلکشی» پشتیبانی میکند.
این اعتراضات که در هماهنگی با کمپینی به نام «No Azure for Apartheid» انجام شد، همزمان با تجمعاتی در بیرون از محل برگزاری مراسم، بازتاب گستردهای در رسانهها و شبکههای اجتماعی داشته است.
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر