به گزارش آیندگان
مطابق پژوهش دانشمندان، مدیتیشن میتواند بهطور قابلتوجهی روال پیری را کُند و مغز را زمان طویلتری جوان نگه دارد.
در این تحقیق که مقصد آن فهمیدن مزایا مدیتیشن برای مغز می بود، محققان گروهی ۵۰ نفره را که زمان طویل مدیتیشن کردهاند، بازدید کردند و آنها را با ۵۰ نفر که مدیتیشن نمیکردند (گروه کنترل) قیاس کردند. این چنین با منفعت گیری از الگوریتم یادگیری ماشینی پیشرفته به نام BrainAGE، بازدید کردند که مدیتیشن میتواند بر سن بیولوژیک مغز تأثیر بگذارد یا خیر.
برای برآورد سن بیولوژیکی دقیق مغز هر شرکتکننده نیز از اسکنهای مغزی با وضوح بالا منفعت گیری شد.
مدیتیشن راهی علمی برای افت شدت پیری مغز
محققان این تحقیق گفتن میکنند:
آخرین مطالب
«مشاهده کردیم در پنجاهسالگی، مغز مدیتیشنکنندگان نزدیک به ۷.۵ سال جوانتر از مغز افراد گروه کنترل بوده است. علاوهبراین، بازدید کردیم تخمین سن مغز با افزایش سن تحول میکند یا خیر. درحالیکه تخمین سن مغز در گروه کنترل مقداری تحول کرده می بود، تغییرات قابلتوجهی در مدیتیشنکنندگان مشاهده شد: برای هر سال اضافی سپس از پنجاهسالگی، مغز مدیتیشنکنندگان بهصورت میانگین یک ماه و ۲۲ روز جوانتر از سن تقویمی تخمین زده شد.»
این مطالعه مشخص می کند مدیتیشن میتواند برای نگه داری سلامت مغز سودمند باشد و از مغز در برابر تحلیلهای مرتبط با سن محافظت و روال پیری مغز را آهسته کند.
مدیتیشن که تمرین ذهنآگاهی است و فقط به زمان، ضمانت و فضای آرام نیاز دارد، یکی از استراتژیهای کمتر شناختهشده است اما ربط آن با نگه داری ساختار و کارکرد مغز که در این تحقیق نیز به آن اشاره شده، علت فرد دیگر است که باید آن را امتحان کنید.
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر