به گزارش آیندگان
به گزارش خبرنگار اجتماعی ، فاطمه محمدبیگی در همایش ملی مطرح «رویش امید» که امروز در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اظهار وجود ۳.۵ میلیون زوج نابارور در سرزمین، بر لزوم دقت جدی به قانون جوانی جمعیت پافشاری کرد.
وی اظهار داشت: قانون جوانی جمعیت که از سوی مقام معظم رهبری چندین دفعه به گفتن طرحی حیاتی و راهبردی مورد پافشاری قرار گرفته است، باید به طور کامل اجرایی شود.
عضو فراکسیون جمعیت و حمایتاز خانواده مجلس شورای اسلامی با اشاره به آمارهای جمعیتی او گفت: ۶۰ درصد زنان متأهل در سنین باروری (۳۵ تا ۴۹ سال) عمدتاً تمایلی به فرزندآوری ندارند که این کار لزوم اجرای سیاستهای تشویقی برای این گروه را الزامی میسازد.
محمدبیگی با گفتن الزام اتخاذ تدبیرها اختصاصی جمعیتی افزود: قانون جوانی جمعیت به منظور مقابله با اتفاق تکفرزندی و افت رشد جمعیت طراحی شده و علاوه بر اجرای کامل آن، نیازمند تصویب قوانین و مطرحهای تکمیلی هستیم.
آخرین مطالب
- تابآوری سازمانی در روزهای سخت از زبان مدیرعامل دیجیکالا_آیندگان
- دانشمندان یک نوع قند خاص با پتانسیل درمان سرطان در خیار دریایی یافتند_آیندگان
- ایندگان – مراسم تشییع «امیر سمواتی» در «قطعه هنرمندان بهشت زهرا» برگزار میشود_آیندگان
- بعد از نیم قرن، بلاخره راز هسته زمین آشکار شد_آیندگان
- چرا کسبوکارها برای خرید smm panel به سراغ نایس پنل (nicepanel) میروند؟
وی با اشاره به ظرفیتهای حاضر در نظام سلامت سرزمین خاطرنشان کرد: اکنون ۱۳۷۳۱ ماما در شبکه بهداشت و ۱۰۲۰۰ ماما در بلوکهای زایمانی بیمارستانها مشغول خدمت می باشند که نقش کلیدی در ترقی سلامت مادر و کودک ایفا میکنند. خوشبختانه در قانون جوانی جمعیت، خدمات مامایی تحت پوشش بیمه قرار گرفته و مطرح ملی رویش امید نیز پوششهای بیمهای متنوعی برای درمان ناباروری اراعه کرده است.
رئیس فراکسیون جمعیت مجلس با اشاره به پیشرفتهای علمی سرزمین او گفت: گسترش رشتههای تخصصی مرتبط با جوانی جمعیت نه تنها ظرفیت درمان زوجین نابارور داخلی، بلکه امکان اراعه خدمات به زوجین خارجی را نیز فراهم کرده است.
وی با هشدار درمورد روال کاهشی جمعیت پافشاری کرد: با افت سالانه ۵ درصدی تعداد زنان بارور، باید با تسریع در اجرای سیاستهای افزایش جمعیت، از زمان پنجره جمعیتی که تا آخر این دهه باقی مانده است، نهایت منفعت گیری را ببریم.
محمدبیگی با قیاس آمارهای جمعیتی دهههای قبل و حال او گفت: در حالی که در قبل با وجود ۱۰ میلیون زن در سن باروری ناظر ۲ میلیون ولادت سالانه بودیم، امروز با وجود ۱۶ میلیون زن در سن باروری در سال ۱۴۰۳، تنها ۹۸۰ هزار تولد ثبت شده که نشاندهنده تحول نگرش از فرزند به گفتن اندوخته به هزینه است. اینجاست که نقش حمایتی دولت و مجلس در تشکیل تمایل به فرزندآوری پررنگ میشود.
این نماینده مجلس در آخر با اشاره به الگوی جغرافیایی ازدواج و فرزندآوری در سرزمین او گفت: استانهای تهران، خراسان رضوی، خوزستان و فارس بیشترین آمار ازدواج و فرزندآوری را دارند که مشخص می کند تسهیل ازدواج جوانان میتواند به افزایش نرخ باروری پشتیبانی کند.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر