به گزارش آیندگان
توپ طلای فوتبال موسوم به Ballon d’Or، معتبرترین جایزه فردی در این ورزش است؛ جایزهای که در تئوری، هر سال فقط به بهترین بازیکن جهان فوتبال اهدا میشود. یقیناً انتخاب فوتبالیست با لیاقت این جایزه بهشدت شخصی و سلیقهای است و نظرات درمورد لیاقت یا عدم لیاقت برنده این جایزه، تفاوت بسیاری دارد.
دلایل مختلفی برای این اختلافنظرها وجود دارد: وابستگیهای احساسی به یک فصل یا یک بازیکن خاص، سلیقه شخصی، یا احتمالا فقطً این باور که فرد فرد دیگر با لیاقت بردن جایزه توپ طلا بوده است. خوشبختانه با قوت هوش مصنوعی میتوان عامل احساسات را از این معادله حذف کرد.
ما از Grok AI خواستیم همه برندگان توپ طلا را در یکی از چهار دسته طبقهبندی کند:
GOAT (برترین در تاریخ)، برنده با لیاقت، خوششانس و دزدی آشکار – تا اشکار شود چه فردی واقعاً بهترین بوده و چه فردی باید خودش را خوششانس بداند.
همه برندگان در هر سال گنجانده شدهاند، به این معنی که هشت قهرمانی لیونل مسی بهصورت جداگانه رتبهبندی شدهاند.
آخرین مطالب
- «ساپینتو» قراردادش را با استقلال امضا کرد_آیندگان
- جزئیات فعالیت های آموزشی و آزمون های دانشگاه های علوم پزشکی سرزمین اظهار شد_آیندگان
- اقتصاد در زمان جنگ: چطور از داراییهای خود در شرایط جنگی محافظت کنیم؟_آیندگان
- اتحادیه ژیمناستیک آسیا علیه جنایت؛ عکس العمل خشمگین به شهادت مظلومانه تارا ۸ ساله!_آیندگان
- ایندگان – «پنگوئن» و «بیبرادر» در شبکه نمایش خانگی_آیندگان
GOAT
۱۷ گفتن در بیشترین رتبه بندی قرار گرفتند
از بین ۶۸ دورهای که توپ طلا اهدا شده، ۱۷ مورد از آنها بدون تردید در ردهی بیشترین و بهترین فصلهای تاریخ فوتبال قرار گرفتهاند. اغاز این لیست با یوهان کرویف، یکی از تأثیرگذارترین مردان تاریخ فوتبال است که هر سه گفتن توپ طلایش در این قسمت از فهرست قرار دارد؛ این چنین همتیمیاش مارکو فانباستن نیز به همین افتخار نائل شده است.
دوبار گفتن فرانتس بکنباوئر و سهگانه میشل پلاتینی نیز در سطح GOAT می باشند، همان گونه که گفتن توپ طلای زینالدین زیدان در سال ۱۹۹۸ بعد از فتح جام جهانی با فرانسه و انتخاب رونالدینیو در سال ۲۰۰۵ نیز در دسته GOAT قرار می گیرند. دلنشین این که تنها نیمی از هشت گفتن توپ طلای مسی در این قسمت جای گرفتهاند، در حالیکه سه گفتن از پنج توپ طلای کریستیانو رونالدو در آن وجود دارد، که احتمالا نشاندهنده شانس کمتر او نسبت به رقیب دیرینهاش باشد.
فهرست عناوین توپ طلا رتبهبندیشده در سطح GOAT توسط هوش مصنوعی:
یوهان کرویف (۱۹۷۱، ۱۹۷۳، ۱۹۷۴)، فرانتس بکنباوئر (۱۹۷۲، ۱۹۷۶)، میشل پلاتینی (۱۹۸۳–۱۹۸۵)، مارکو فانباستن (۱۹۸۸، ۱۹۸۹، ۱۹۹۲)، زینالدین زیدان (۱۹۹۸)، رونالدینیو (۲۰۰۵)، لیونل مسی (۲۰۰۹، ۲۰۱۱، ۲۰۱۲، ۲۰۱۵)، کریستیانو رونالدو (۲۰۰۸، ۲۰۱۶، ۲۰۱۷)

برندگان با لیاقت
۲۵ گفتن توپ طلا نتیجهای عادلانه داشتهاند
بر پایه رتبهبندی هوش مصنوعی گراک، بیشترین تعداد عناوین مربوط به دسته برندگان با لیاقت است که شامل ۲۵ مورد میشود. قدیمیترین آنها گفتن آلفردو دی استفانو در سالهای ۱۹۵۷ و ۱۹۵۹ است، و بعد از او ریمون کوپا، لوئیس سوارز و لو یاشین قرار دارند. این چنین پنج نفر از هفت برنده بریتانیایی توپ طلا نیز در این دسته می باشند، از جمله دنیس لا، بابی چارلتون، جرج بست و کوین کیگان (تنها بازیکن بریتانیایی که دو بار این جایزه را برده است).
ریورا، گرد مولر، کارل-هاینتس رومنیگه، رود گولیت، لوتار ماتئوس، روبرتو باجو، و هریستو استویچکوف نیز در این دسته قرار دارند. تنها برنده آفریقایی توپ طلا، ژرژ وهآ، نیز از نظر هوش مصنوعی با لیاقت دریافت این جایزه بوده، و رونالدو نازاریو نیز برای دو عنوانش در این لیست است. اولین گفتن توپ طلای رونالدو نازاریو، او را به جوانترین برنده تاریخ توپ طلا تبدیل کرد.
لوئیس فیگو، کاکا و کریم بنزما نیز این فهرست را کامل میکنند، به این معنی که دیگر عناوین توپ طلای مسی و رونالدو یا با خوش شانسی بوده یا کاملاً ناعادلانه.
فهرست عناوین توپ طلای رتبهبندیشده بهگفتن “برنده با لیاقت”:
دی استفانو (۱۹۵۷، ۱۹۵۹)، کوپا (۱۹۵۸)، سوارز (۱۹۶۰)، یاشین (۱۹۶۳)، لا (۱۹۶۴)، اوزهبیو (۱۹۶۵)، چارلتون (۱۹۶۶)، آلبرت (۱۹۶۷)، بست (۱۹۶۸)، ریورا (۱۹۶۹)، مولر (۱۹۷۰)، کیگان (۱۹۷۸، ۱۹۷۹)، رومنیگه (۱۹۸۰، ۱۹۸۱)، گولیت (۱۹۸۷)، ماتئوس (۱۹۹۰)، باجو (۱۹۹۳)، استویچکوف (۱۹۹۴)، وهآ (۱۹۹۵)، رونالدو نازاریو (۱۹۹۷، ۲۰۰۲)، فیگو (۲۰۰۰)، کاکا (۲۰۰۷)، بنزما (۲۰۲۲)

خوششانسها
گفتن تازه رودری نیز در این دسته قرار دارد
در قسمت “خوششانس ها”، اولین برنده تاریخ توپ طلا یعنی استنلی متیوز قرار دارد. گفتن او بهعلت میراث فوتبالیاش برسی شده، نه کارکرد همان سال؛ در حالیکه دی استفانو بعد از قهرمانی در جام باشگاههای اروپا، گزینه بهتری برای این گفتن محسوب میشد. این چنین، ماتیاس سامر خوششانس برداشت شده که مانع از رسیدن گفتن اولین توپ طلا به رونالدو برزیلی یک سال سریعتر شد. کسب این جایزه توسط ریوالدو در سال ۱۹۹۹ نیز به قیمت از دست رفتن جایزهای می بود که باید نصیب دیوید بکام میشد که سه گانه را برده می بود.
در رابطه ستارههای انگلیسی، جایزه توپ طلای مایکل اوون در سال ۲۰۰۱ باید به رائول یا اولیور کان تعلق میگرفت، و فابیو کاناوارو نیز بعد از قهرمانی ایتالیا در جام جهانی ۲۰۰۶ باید جایزه را به جانلوئیجی بوفون میداد. رودری نیز برای بردن جایزه در رقابت وینیسیوس جونیور در سال قبل، خوش شانس برداشت شده است.
و اما درمورد مسی و رونالدو: کریستیانو رونالدو تنها یک برد خوششانسانه داشت (۲۰۱۴) که بهجای مانوئل نویر به او اهدا شد—فردی که بعد از قهرمانی در جام جهانی با آلمان، از نظر هوش مصنوعی گزینه با لیاقتتری می بود. در رابطه لیونل مسی نیز توپ طلاهای او در سال های ۲۰۱۹، ۲۰۲۱ و ۲۰۲۳ خوششانسانه قلمداد شدهاند؛ در حالیکه بهترتیب ویرجیل فندایک، روبرت لواندوفسکی و ارلینگ هالند گزینههای دیگر برای کسب آن بودند.
فهرست عناوین توپ طلای رتبهبندیشده بهگفتن “خوششانس”:
متیوز (۱۹۵۶)، سیووری (۱۹۶۱)، ماسپوست (۱۹۶۲)، بلوخین (۱۹۷۵)، سیمونسن (۱۹۷۷)، روسی (۱۹۸۲)، بلانوف (۱۹۸۶)، پاپن (۱۹۹۱)، سامر (۱۹۹۶)، ریوالدو (۱۹۹۹)، اوون (۲۰۰۱)، شوچنکو (۲۰۰۴)، کاناوارو (۲۰۰۶)، مودریچ (۲۰۱۸)، مسی (۲۰۱۹، ۲۰۲۱، ۲۰۲۳)، رودری (۲۰۲۴)

دزدی
هم مسی و هم رونالدو در این قسمت وجود دارند
چهار مورد در تاریخ توپ طلا وجود دارد که بهحرف های هوش مصنوعی، دزدی آشکار محسوب خواهد شد. اولی، موردی است که تقریباً در جامعه فوتبالی درمورداش اجماع وجود دارد: قهرمانی پاول ندود در سال ۲۰۰۳ بهجای تیری آنری. در فصل ۰۳-۲۰۰۲، آنری موفق به ثبت ۵۷ شراکت گل در ۵۱ بازی شد، اما خودش هم اعتراف کرد که علت عدم کسب توپ طلا را نفهمیده است.
پیروزی لیونل مسی در سال ۲۰۱۰ نیز یک دزدی نامیده شده چون علتشد وسلی اسنایدر، بازیکن کلیدی اینترمیلان با برد سه گانه، و فینالیست جام جهانی با هلند، این گفتن را از دست بدهد. عنوا توپ طلای رونالدو در سال ۲۰۱۳ نیز باید به فرانک ریبری میرسید. در نهایت، اگرچه در سال ۲۰۲۰ جایزهای اهدا نشد، اما هوش مصنوعی معتقد است که بدون شک این گفتن باید به روبرت لواندوفسکی میرسید.
فهرست عناوین توپ طلای رتبهبندیشده بهگفتن “دزدی”:
ندود (۲۰۰۳)، مسی (۲۰۱۰)، رونالدو (۲۰۱۳)، لواندوفسکی (۲۰۲۰ – لغو شده)
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر