به گزارش آیندگان
دکتر محمد ترکمن در او گفتوگو با خبرنگار اجتماعی به مناسبت روز جهانی شیر مادر، با اشاره به مزایای شیر مادر برای سلامتی نوزادان اظهار کرد: اولین و با اهمیت ترین مزیت شیر مادر این است که همیشه در دسترس است، نیازی به تهیه، گرم یا سرد کردن ندارد و ترکیب آن کاملاً متعادل است؛ یعنی مقدار کربوهیدرات، پروتئین، چربی، ویتامین و املاح مورد نیاز نوزاد به طور کامل و مشابه در آن وجود دارد. این چنین شیر مادر اقتصادیتر از شیر خشک است.
او گفت: مسئله مهم دیگر این است که شیر مادر برای هر نوزاد خاص، بهطور اختصاصی تنظیم شده؛ یعنی ترکیب شیر با دقت به سن، وزن تولد و حالت سلامت نوزاد، متفاوت است. برای مثالً شیر تولیدشده برای نوزاد نارس، دارای املاح و مواد مغذی بیشتری است که برای رشد و بهبود آن نوزاد خاص مناسبتر است. حتی ترکیب شیر مادر میتواند با دقت به سن نوزاد، طی هفتهها و ماهها تحول کند تا با نیازهای او هماهنگ باشد.
ترکمن در ادامه گفت: از دیگر مزایای شیر مادر میتوان به افت دیدنی بیماریها اشاره کرد. نوزادانی که شیر مادر میخورند، کمتر به عفونتهای تنفسی، ریوی و ادراری و اسهال و استفراغ مبتلا خواهد شد. این چنین شواهدی وجود دارد که مشخص می کند این نوزادان بینایی و شنوایی بهتری دارند.
فوق تخصص طب نوزادی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) فرمود: شیر مادر دارای موادی است که به رشد و کارکرد مغز و بینایی پشتیبانی میکند؛ همانند اسیدهای چرب زنجیره بلند و امگا۳ و امگا ۶ که برای تکامل مغز و شبکیه چشم زیاد الزامی می باشند. این ترکیبات به مقدار کافی در شیر مادر وجود دارند، در حالیکه در شیر خشک باید بهصورت مصنوعی به آن اضافه شوند.
آخرین مطالب
- تست لباس فقط با یک سلفی؛ قابلیت پرو کردن مجازی گوگل آپدیت شد_آیندگان
- گلکسی S26 زیر سایه بحران حافظه؛ تلاش سامسونگ برای جلوگیری از تأخیر_آیندگان
- لامبورگینی تمراریو با کیت بدنه دلنشین معارفه شد + عکس_آیندگان
- محتوای بزرگسالانه در ChatGPT از سهماهه اول سال ۲۰۲۶ آزاد میشود_آیندگان
- سندروم ویبره خیالی: توهم لرزش گوشی در عصر دیجیتال_آیندگان
این پزشک متخصص تصریح کرد: در طویل مدت، نوزادانی که با شیر مادر تغذیه شدهاند، در بزرگسالی کمتر به بیماریهای قلبی-عروقی، چاقی و حتی برخی از سرطانها و دیابت مبتلا خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با گفتن این که شیر مادر فقط ترکیبی از چربی، قند و پروتئین نیست، گفت: شیر مادر حاوی سلولهای زندهای همانند برخی انواع گلبولهای سفید (ماکروفاژها، نوتروفیلها و لنفوسیتها) است، لنفوسیت T و B که برای ساخت آنتیبادیها نقش دارند و ایمنی بدن نوزاد را تحکیم میکنند در شیر مادر حاضر است. شیر مادر این چنین حاوی IgA و igG است که از بدن مادر از طریق شیر به نوزاد منتقل خواهد شد و علتتقویت سیستم ایمنی شیرخوار خواهد شد.
فوق تخصص طب نوزادی و حوالی تولد خاطرنشان کرد: این چنین شیر مادر حاوی هورمونهای رشد و فاکتورهای رشد وابسته به انسولین است که به رشد و تکامل بافتها و اندامهای نوزاد پشتیبانی میکند. علاوه بر آن، عوامل ضدالتهابی و دفاعی و ایمنی همانند لاکتوفرین و لیزوزیم نیز در آن وجود دارد.
ترکمن با اشاره به اثرات سودمند شیر مادر بر سیستم گوارشی نوزاد او گفت: شیر مادر حاوی پرهبیوتیک است که به رشد میکروبهای سودمند رودهای (پروبیوتیکها) پشتیبانی کرده و مانع رشد میکروبهای زیان اور میشود. این اعتدال میکروبی، در سلامت گوارشی و ایمنی نوزاد نقش مهمی دارد.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
فرهنگ وهنر